Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-8C (szerszámos ládával és szerszámokkal)

Támogatás

Részletes leírás

A Signal Fire AI-8C L5870 az AI-8 modell utódja. A gyártó egy kis mértékben megváltoztatta az eszköz házának kialakítását és felépítését, valamint átalakította az áramellátó és töltő rendszert, tovább növelve annak megbízhatóságát. Az akkumulátor egy töltési ciklusán keresztül kivitelezhető hegesztések száma 240-re nőtt. Mint az előző modellben, minimális a hegesztési idő, mindössze 6 másodperc, a minimális hüvely rásütési idő pedig 15 másodperc.
A hivatalos forgalmazásból eredő Signal Fire hegesztőgépekre a Dipol cég 4 év garanciát vállal. A krakkói hivatalos szerviz szakképzett személyzettel és pótalkatrész raktárral rendelkezik minden modell esetében. Általában a szolgáltatást elérő eszközöket Lengyelországban másnap küldik vissza az ügyfélnek. Ettől a szabálytól való eltérés esetén az ügyfelet tájékoztatjuk a javítás mértékéről és annak végrehajtásához szükséges időről.
A Dipol a kizárólagos forgalmazója a Signal Fire hegesztőknek Lengyelországban.
A készlet tartalmazza:
  • Signal Fire AI-8C fúziós hegesztő
  • eszköztár
  • pótelektródák készlete
  • száltörő
  • univerzális kábeltisztító
  • lapos kábelekhez tisztító
  • palack adagolóval
  • tisztító kefe
  • hordheveder (a hegesztőhöz és a dobozhoz)
  • AC töltő USB adapterrel
Signal Fire egy bevált megoldást kínál a a száloptikás szálhegesztők piacán. A fejlett szálpozícionálási és illesztési technika ellenére a készüléket rendkívül versenyképes áron kínálják. A munka kényelmét mind a kezdõ, mind a haladó felhasználók egyaránt értékelni fogják, ideértve a tapasztalt szerelõket is. A hegesztő gép minőségét és megbízhatóságát számos vizsgálatban megerősítették, különféle környezeti feltételek mellett és különféle szálakkal.
A Signal Fire egy dinamikusan fejlődő cég, amely az optikai szálhegesztők gyártására szakosodott. A székhelye Chengdu, közel 200 szakembert foglalkoztat. Az eszközöket elismert gyártók (köztük az európai gyártók) csúcstechnikai alkatrészeivel építették, és számos szabadalommal védett technológiai megoldáson alapulnak. A Signal Fire készülékből történő hegesztések jellemző tulajdonsága, hogy az okostelefonok használata lehetséges a konfigurálásukhoz, a működési adatok archiválásához és a diagnosztikához. Ennek a cégnek a termékei elismertetést kaptak a világ összes piacán. A kínált eszközök magas színvonalát megerősíti a jótállási politika, amely 50 000 hegesztés után cserét tesz lehetővé.
A Signal Fire AI-8C magillesztési technológiát alkalmaz (lehetőség van a burkolat illesztésére), amely biztosítja a toldások minimális csillapítását. A szálvégeket a Siemens 6 léptető motorja helyezi el, ami abszolút kivétel ebben az árkategóriában. A hegesztő használható akár száz kilométer hosszú száloptikai trönkök telepítésére, valamint rövid pont-pont összeköttetést igénylő FTTH rendszerekben, LAN berendezéseknél és szál alapú videomegfigyelő rendszerekben. Az AI-8C modellt egy négymagos processzor vezérli, amely gyors reagálási időt biztosít (a hegesztő 3 másodperc után készen áll a munkára) és biztosítja a rövid hegesztést és a hüvelyek fűtési műveleteit. A hegesztő az egyik leggyorsabb eszköz a piacon, ami jelenleg elérhető és a leggyorsabb ebben az árkategóriájában.
Az 5,1 collos kijelző 800x480 pixel felbontással és állítható fényerővel teszi a kezelést egyszerűvé és intuitívvá, még rosszabb fényviszonyok között is. Az optikai rendszer 300-as nagyítási tényezőt kínál, így nagyon egyszerű a hegesztési műveletek megfigyelése és az eredmények vizuális elemzése (két síkban). A minimális hegesztési idő 6 másodperc, a hüvely felfűtési ideje (40 mm-es hüvelyeknél) mindössze 15 másodperc.
Az univerzális száltartók biztosítják a műveletek kényelmét és sebességét - 250 μm vagy 900 μm SM, MM szálakat tarthatnak szűk pufferben vagy laza csövekben, pigtailekben, gumi szigetelésű rostokban, többszálas és DROP kábelekben. A hegesztőgép különböző programokat és Auto módot kínál, amely a legtöbb helyzetben jól működik.
A ház teste fémből készült, alatta gumi védelem van. A hegesztő kamra és a fűtő burkolata kiváló minőségű műanyagból készül. A készlet tartalmaz egy praktikus dobozt, amely tartalmazza az összes szükséges eszközt, tápegységet és tartozékokat (kétszintes fiók, tartós fémkonzolokkal szerelve). Ami fontos, a telepítőnek nem kell leválasztania a toldást a dobozból a kötési műveletekhez - a doboz szilárd és stabil támogatást nyújt. A doboz tartós műanyagból készült, és van egy levehető eleme, amely szék vagy kis asztalként használható.
A készülék egy beépített 7800 mAh újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely elegendő energiát biztosít 240 hegesztéshez és a védőhüvely rásütéséhez. Az akkumulátor töltési ideje csak 3,5 h. Az "Akkumulátor" gomb megnyomásával és eltávolításával nagyon gyors az akkumulátorcsere (lehetőség van tartalék akkumulátor megvételére). Ezenkívül az AI-8C hegesztő egy USB csatlakozón keresztül töltheti a mobiltelefont köszönhetően a nagy kapacitású akkumulátornak.
A hegesztő szoftvere lehetővé teszi a felhasználó számára az ún. "intelligens zár" használatát, így ebben a módban a felhasználónak lehetősége van korlátozni a hegesztő használatát - például bérlés esetén. A következő korlátozások tehetők meg vele:
  • a hegesztő alapértelmezés szerint zárolva van; nyitása egy előre meghatározott telefon használatával lehetséges,
  • a hegesztő fel van oldva, hogy egy bizonyos számú hegesztés kivitelezhető legyen vele - ezután blokkolva marad,
  • a hegesztő egy meghatározott időre nyitva van (a felhasználó meghatározza az időtartományt); utána a hegesztő blokkolva marad.
Főbb jellemzők:
  • 6 motor a szálak pozicionáláshoz,
  • mag központi vagy burkolat illesztési lehetőségek,
  • AUTO üzemmód opció,
  • x300 nagyítási tényező,
  • négymagos processzor, amely gyors válaszidőt biztosít,
  • hegesztési idő 6 másodperc,
  • gyors rásütési idő (15 másodperc 40 mm-es hüvelynél),
  • konfiguráció dedikált okostelefon alkalmazással (Android/iOS),
  • az alkalmazás létrehozhat működési jelentéseket (export xls-re),
  • nagy (5.1") kijelző állítható fényerővel,
  • fém burkolat alatta gumiréteggel borítva,
  • beépített LED lámpa,
  • nagy kapacitású cserélhető akkumulátor (7800 mAh, kb. 240 hegesztési és fűtési művelet),
  • akkumulátor töltési ideje: kb. 3,5 óra,
  • USB-port az okostelefon töltésére,
  • univerzális száltartók,
  • kiváló minőségű praktikus eszköztár,
  • nagy kiegészítőkészlet.
A hegesztő azonnal üzemkész. A napi munkához nincs szükség semmilyen konfigurációra vagy további alkalmazásra. Az alkalmazás elérhető a következő helyen: Google Play és az AppStore csak a fejlett irányításhoz szükséges, pl. az alapértelmezett hegesztési program vagy kalibrálási beállítások megváltoztatására a rendkívül változó környezeti feltételek miatt. Az alkalmazás tartalmaz egy használati útmutatót és oktató videókat angolul.
A gyártó által felkínált alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megváltoztassa a paramétereket mind az alap és a speciális funkcióit a hegesztőnek. A teljes kézi üzemmódban a szálak kézi elhelyezése két síkban is elvégezhető. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtekinthessék az elkészített kötést (rossz képek esetén) történetét és exportálják azt egy táblázathoz (dátum szűrési opcióval).
Megjegyzés: az akkumulátor és a száltörő szavatossági ideje 12 hónap.

Technikai adatok

Termék típusa Száloptikai hegesztő
Gyártó Signal Fire
Megnevezés AI-8C
Szálak pozicionálása Köpenyhez, Maghoz
Min. hegesztési idő s 6
Hegesztési pajzs minimális hegesztési ideje (40 mm) s 15
Motorok száma 6
Elektromos ív kalibrálása automatikus Nem
manuális Igen
Autofókusz Igen
Támogatott száltípusok egymódusú G.652, G.655, G.657
multimódusú G.651 - OM1, OM2, OM3, OM4
Hegesztési csillapítás (tipikus) egymódusú szál dB
multimódusú szál dB
Reflexió csillapítás (min.) dB 60
Elektróda tartóssága körülbelül 3000 hegesztés
Támogatott szál átmérő puffer μm 80 - 150
köpeny μm 100 – 1000
Szálvágási hossz 250 μm fedettség mm 8 – 16
Fedettség > 250 μm mm 16
Hegesztési szilárdság vizsgálat N 2
Képnagyítás X-tengely x300
Y tengely x300
mindkét tengely x150
Megjelenítés átlós coll
Felbontás px 800 × 480
Fajta TFT
Akkumulátor Típus lítium
Kapacitás mAh 7800
Tápegység Bemeneti feszültség (AC) V 100 – 240
Kimeneti feszültség (DC)) V
Súly hegesztő kg
készlet kg
Méretek hegesztő mm 130 x 122 x 148